Auckland, Coromandel, prachtig landschap
Door: Cindy
Blijf op de hoogte en volg Cindy
10 Mei 2009 | Nieuw Zeeland, Auckland
De vlucht naar Nieuw-Zeeland was erg comfortabel. Had een exit plek, kon zelf de films en series kiezen en heb nog nooit zo’n goede piloot gehad. Van de landing heb ik vrijwel niks gemerkt. Om 16:35 ben ik geland en heb nog wat tax free sigaretten en drank gehaald. Buiten aangekomen heb ik een pick-up van het geboekte hostel geregeld voor de belgen en mezelf. De belgen waren namelijk ook net aangekomen vanuit Sydney. Om 18:00 werden we dan opgehaald om vervolgens naar Airport Skyway Lodge te gaan. Het hostel zag er goed uit en Jeroen en Jonas sliepen op de Twin kamer en Brecht en ik op de drie persoons dorm, maar die hadden we voor ons alleen. Brecht had zelfs een tweepersoonsbed. Helaas is tijdens de vlucht m’n wasmiddel gaan lekken, dus kon meteen m’n kleding opnieuw wassen ( geen wasmiddel meer nodig, hahaha). We hebben toen even een drankje gedaan bij het zwembad totdat Shekhinah me belde en vertelde dat er tijdens koninginnendag in Nederland een aanval was geweest op de Koninklijke familie, 6 doden, triest nieuws weer. Heb meteen internet even gechecked en ben toen gaan douchen. Daarna met Jonas en Jeroen op zoek gegaan naar een pub, maar die waren helaas dicht, dus zijn we wat gaan drinken en poolen in een hotel. Heb van zowel Jeroen als Jonas gewonnen!!! Pure mazzel. Terug in het hostel nog wat geinternet en thee gedronken en toen lekker naar bed.
Zaterdag 2 Mei 2009
Om 09:50 opgestaan om vervolgens naar de camperverhuur te gaan om de camper op te halen die de belgen hadden geboekt. Uiteindellijk om 13:00 weggereden en eerst naar een groot shoppingmall gereden om wat boodschappen te doen en de jongens hadden ook nog wat kleding e.d. gekocht. Toen doorgereden naar een plek bij een mooi meer, Panmure Bassin, en daar hebben we gelunched en Manillen (soort van klaverjassen) gespeeld. Wat de jongens ook vaker doen, is met de camera van Jeroen grappige filmpjes maken. Om de beurt krijgen we de camera en dan moet je wat vertellen, meestal van wat er die dag is gebeurd of gewoon onzinnige dingen. Nou, ik kan jullie vertellen, die jongens zijn echt hilarisch, wat een improvisatievermogen die jongens hebben, ik lig helemaal dubbel van het lachen, vooral als we het terugbekijken de volgende dag. Na het filmen wilden we lekker uitgaan in Auckland en aangezien Brecht niet drinkt, kon hij er naar toe rijden. Nou, hij had net zo goed wel kunnen drinken, want bij het wegrijden, achteruit, BOEM! Ja hoor Brecht!! Bumper aan gort, hahahah. Gelukkig hadden de jongens het eigen risico afgekocht, dus geen paniek. Voor de rest is het rijden goed gegaan, ook in het drukke en nauwe verkeer in Auckland. Daar meteen naar de eerste club gegaan waar een rij voor stond, maar helaas kwamen we niet binnen omdat we te casual waren gekleed…..meiden moesten in een jurkje en de jongens in een polo of overhemd. We zijn toen weggelopen, maar we wilden toch daar naar binnen. Jeroen was al goed gekleed en Jonas en Brecht moesten alleen hun trui in de camper leggen. Brecht zei dat ik ook gewoon m’n jas uit moest doen en dan zag de uitsmijter wel dat ik uitgaanskleding aanhad. En inderdaad, met dezelfde kledij, maar zonder jas aan, kwamen we wel binnen….Nou ja zeg…beseffen die lui wel hoe koud het is!!!!!! Uiteindelijk binnen, wat drankjes gehaald en gaan dansen. Helaas kreeg ik al gauw weer een paniekaanval en voelde me echt angstig. Ben met Jeroen even naar buiten gegaan en hebben wat gebabbeld. Daarna weer naar binnen en er gewoon voor gezorgd dat ik in ieder geval 1 van de jongens in het vizier had, voelde me dan wat beter, minder angstiger. Het uitgaans publiek vond ik ook niet echt wat, allemaal dikke nekken (kapsones). Na het uitgaan weer terug naar het meer gereden en zijn daar om 04:00 gaan slapen.
Zondag 3 Mei 2009
Om 07:00 is Jonas alweer gaan rijden richting Coromandel. Om 09:00 werd ik wakker en ben er meteen uitgegaan, want het landschap was echt te prachtig om er doorheen te slapen. Mensen van de natuur, mochten jullie in de gelegenheid zijn om naar Nieuw Zeeland te kunnen gaan, zeker doen!! In Coromandel aangekomen hebben we geparkeerd bij de tourist info en na de nodige informatie hebben we lekker gelunched in de camper. Daarna doorgereden naar Hahei, Cathedral Cove, en hebben een wandeling van 45 minuten naar beneden gedaan. Ongelooflijk weer wat je daar dan ziet, al tijdens de wandeling hoor, maar jullie zullen vast nog wel een keer alle foto’s zien. Vulkanische rotsen in de zee, een ongelooflijke uitzicht, onbeschrijflijk. Daar een tijd gezeten, foto’s gemaakt en toen weer terug gewandeld. Brecht en ik waren alleen wat langzamer dan de andere twee en zij dachten dus ons even te kunnen laten schrikken en het dan ook nog eens te filmen, hahahahaha. Helaas is het twee keer mislukt. 1 keer schrokken we een beetje, maar dat zie je niet eens op de film en de tweede keer zag Brecht Jeroen achter de rots zitten, hahahah. Filmpjes zijn grappig, maar die zien jullie ongetwijfeld ook wel een keer. ’s Avonds zijn we naar een camping gereden in Te Aroha. Daar eerst lekker gedouched en Jeroen heeft heerlijk voor ons gekookt. Ondertussen hadden Brecht en ik de route voor de volgende dag uitgestippeld en na het eten hebben we monopoly gespeeld. Helaas duurde dat veel te lang, waardoor we het opzij hebben gezet voor de volgende keer en naar bed zijn gegaan. Jammer, had al veel geld verdiend :-).
10 Mei 2009 - 12:07
Mliz:
klinkt goed allemaal meis, gaaf weer een nieuw avontuur... hou ons maar weer op de hoogte!! dikke kussss -
12 Mei 2009 - 09:52
Kim:
Hey meis,
Wat ziet dat er mooi uit. Soms zegt een plaatje echt meer dan duizend woorden...
Liefs Kim -
12 Mei 2009 - 10:12
Cleo:
Het ziet er inderdaad wel super mooi uit..Kan niet wachten opde foto's van je avontuur van vandaag ;)!!
Love you (K)