Laatste weken in Australie....
Door: Cindy
Blijf op de hoogte en volg Cindy
18 Augustus 2009 | Australië, Karratha
Aangezien ik een tijd in Karratha ben gebleven en niet veel heb meegemaakt, schrijf ik alles in 1 stuk en dan ben ik weer helemaal up to date en dan kunnen jullie weer genieten van m’n nieuwe avonturen in Thailand!!!!! Nog 3 dagen!!!! Ok, heb de baan op het eiland dus niet gekregen, was heel vaag, maar ik denk dat het komt doordat ik maar 1 maand kon blijven. Heb toen een tweede baan gezocht en heb toen 1 week bij Chicken Treat gewerkt met Cor. Een sort van KFC, maar de manager was zo verschrikkelijk dat ik na de eerste week ontslag heb genomen en ik had alweer een nieuwe baan aangeboden gekregen, schoonmaken op het vliegveld van Karratha met een jongen uit Chili. We kregen 4 en een half uur uitbetaald, terwijl we maar 3 en een half uur bezig waren inclusief reistijd, lekker hoor!! In Karratha is alles super duur, maar je krijgt hier ook goed betaald. De meeste werkers hier, komen dan ook uit alle delen van Australie om veel en snel geld te verdienen. De reden dat ik hier ook gebleven ben en niet door ben gegaan naar Perth om werk te zoeken, is dat het hier wel winter is, maar nog steeds 30 graden, mooier kan niet, toch?! Het werk op het vliegveld was op zich wel relax alleen kon ik die Chili gozer af en toe wel wurgen. Hij kon echt het bloed onder m;n nagels vandaan halen. Ben ook een keer tegen hem uitgevlogen in het engels en daarna in het nederlands en toen kwam er net een italiaanse college van ons binnen en die bleek het wel komisch te vinden, hahahaha. Ach ja, moet ook wel eens gebeuren he. Uiteindelijk hebben we ook veel lol gehad en hij kan burrito’s maken als de beste. We hebben ook wel eens kantoren moeten schoonmaken en bij 1 kantoor hadden we toen een alarm code nodig. Tsja, bleek dat we nog de oude hadden, dus die alarm binnen begint te loeien en buiten ook een sirene met een draaiende lamp, hahahahaha, hebben wij weer hoor. Maar ja, er kwam maar niemand, dus wij met oordopjes in de oren gaan schoonmaken :) Na de keuken stond ik de wc’s te boenen en ja hoor, eindelijk was de politie er. Moest m’n legitimatie geven en toen was alles in orde. De eigenaar kwam ook nog even langs en heb hem wel verteld dat ik ondertussen al z’n computers al had kunnen inladen en weg had kunnen rijden., ik weet dat de australiers layback zijn, maar dit is wel ernstig hoor, hahahaha. Een dag later hadden we ook een probleem met het afsluiten van het vliegveld, de sleutel die op batterijen werkt, werkte niet, dus hebben we het vliegveld maar opengelaten op goed geluk. Niks gebeurd gelukkig. Wat is er voor de rest gebeurd….O jaaaa, de belasting dienst van Australie had m’n aanslag + cheque naar Nederland gestuurd, nou jaaaa zeg, daar heb ik nu toch niks aan. Dus m’n vader heeft hem gauw weer terug gestuurd naar m’n huidige adres en ik vorige week blij naar de bank. Ja, blijkt het toch geen cheque te zijn, maar een aanslag, ik moet 1700 dollar betalen.!!! Dat hebben ze dus mooi verkeerd gedaan he. Ze hebben me aangeslagen voor een niet inwoner van OZ, dus 30 % belasting betalen. Maar er bestaat een regeling dat als je langer dan 6 maanden in OZ bent, je veel minder hoeft te betalen. Maandag heb ik dan ook een afspraak met de belasting in Perth voor een correctie, dus hopelijk komt het nog goed. Maar ja, door dit gezeur, moest ik langer in Karratha blijven en heb ik geen kans meer gehad om de mooie dingen van de westkust te zien. Dat wordt dus terugkomen een keertje. Misschien heeft Jan in de toekomst weer zin om met z’n zus een paar weken te gaan reizen?? Gaan we op zoek naar krokodillen, want die heb ik dus gemist, snik snik. Voor de rest ben ik 1 keer in Karratha uitgegaan naar Trawlers, wat eigenlijk niks aan is, maar het is het enige wat er te doen is hier. Heb op zich wel een leuke avond gehad, de hele avond gratis drank en ik kwam met 20 dollar meer thuis ook, hahaha dat doe ik goed he. Hmmm heb ik nog meer te vertellen….veel koreanen hier, proberen nederlands van cor te leren, dus dat is wel grappig en ze werken bijna allemaal bij KFC, dus lekker gratis kip een paar keer per week. Een ander meisje uit Hong Kong neemt elke keer gratis muffins voor me mee, super aardig!! O jaaaa en ik ben goed ziek geweest van de week, een goede kou (ja dat kan dus met 30 graden) te pakken, kon ook niet meer slikken en heb een week op vloeibaar voedsel geleefd en aspirines om de pijn te onderdrukken, zodat ik wel kon werken. Het goede eraan isssss…….ik heb nu al een week niet gerookt. Goed he!!!! Ik probeer het vol te houden, maar heb er wel gigantisch veel behoefte aan hoor.
Nou mensen, ik stap over een paar uur op de bus naar Perth, 22 uur durende reis en dan is mijn Australie verhaal bijna afgelopen, snik snik. Ik verheug me ontzettend erop om weer naar huis te gaan, maar voel me ook wel verdrietig dat het hele verhaal alweer afgelopen is. O Jaaaaaaaaaa, wat ik nog bijna vergeet te vertellen. Ik heb op een vacature gereageerd van receptioniste bij , en ja jullie raden het al, het Swissotel!!! En ik heb de baan!!!! Per 28 september ben ik dus weer werkende in Nederland. Ben zo blij en al helemaal in deze tijden, dacht ik toch wel dat het moeilijk zou zijn om weer een baan te vinden, maar voila, ik heb er nu 1!!!!! Super he?!!! Nou mensen, tot de volgende avonturen uit Thailand………
18 Augustus 2009 - 13:09
Karin:
Nou meid je hebt ook wel alles mee hoor (en gegund) solliciteren vanuit het buitenland, en dan zonder gesprek of gezien te hebben EEN BAAN !!!!!
Gefeliciteerd, kan (zou bijna zeggen moet)je blij om zijn en inderdaad helemáál in deze tijd.
Maar kijk je goed uit in Thailand let héél goed op je koffer en spullen, denk niet dat je nog in Australie bent, want dit is een héél ander land hoor!! Ogen van voren en van achter hebben en niets aannemen.
Sorry, ik klink als een moeder (en je hebt er zelf al één) maar bedoel het goed hoor!
Super niet roken, hou vol! Mel rookt nl weer, snik snik.
We lezen het wel zeer van je.
XX Karin
19 Augustus 2009 - 07:11
Melanie:
hahaha dat heb je van mij geleerd om met meer geld thuis te komen hihihi
dat gele pakje staat je trouwen goed nieuw!!!
Have fun in thailand en doe voorzichtig daar he!
Tot snel
kus melanie -
19 Augustus 2009 - 19:36
Dineke Boerkamp:
He Cindy, gefeliciteerd met je baan in nederland. nu ze weten heus wel wat voor persoon ze aannemen hoor. Dat heb je in het verleden al wel bewezen.
En nu nog een maandje Thailand. Als ik nog snipperdagen en geld had nou dan wist ik het wel. Kwam ik je opzoeken. We kunnen nu nog met z'na allen genieten van je geweldige reisverhalen, dat doet de mens ook goed hier. Geniet nog even zien je gauw weer terug in Dalfsen. Dan wou je een keertje mee he naar het Piraten feest hoorde ik. Nou dat zal weg goed komen hoor. alles hollands dan maar weer he. Groetjes van ons uit Dalfsen. -
19 Augustus 2009 - 20:44
Mliz:
ik was net kei-hard aan het gillen voor een spin, en jij wil gewoon krokodillen gaan bekijken! je bent echt mijn held! fijn dat je bijna weer thuis bent, geniet nog maar ff van thailand.. schijnt GEWELDIG te zijn! Kus! -
02 September 2009 - 00:24
Souria:
Hey Cin,
alweer een tijd geleden dat ik je o zo leuke reisverslagen heb gelezen. Er is veeeeeel gebeurd inmiddels, dus vandaar dat ik er niet aantoe ben gekomen, maar ik ben weer he-le-maal bij! Nog eventjes en je bent weer in Holland! Moet wel heel vreemd zijn, geniet nog even van de laatste daagjes en tot gauw!
Dikke kus,
Sour