Griffith in een notendop
Door: Cindy
Blijf op de hoogte en volg Cindy
05 Mei 2009 | Australië, Griffith
Griffith gezeten om weer wat centjes te sparen voor m'n reis in Nieuw-Zeeland. Heb gelukkig heel wat kunnen werken in Casella Winery en zat zelfs in een vast team, wat heel gezellig was. Jeroen en Brecht die werkten in de Vintage en hadden constant nachtdienst, dus af en toe zag ik ze dagen niet. Heb weer heel wat afgelachen met de jongens en er is zelfs een derde belg bijgekomen, Jonas Lemahieu. Brecht en hij hebben een gezamelijke vriend in Belgie. Ook Jonas is weer een toppertje. Kan je goed mee praten, maar ook heel belangrijk, ontzettend mee lachen. We zijn weer vaak uitgegaan naar Gemini, wat eigenlijk niet heel vervelend was. Hebben een 70's party daar gehad en na La Festa was het ook ontzettend druk. La Festa is een groot (voor Griffith begrippen) festival met vele kraampjes met hapjes en wijnproeverijen. Jonas,ik en wat andere backpackers hebben meegeholpen om de kraampjes op te bouwen en weer af te breken. Ook hebben de belgen en ik een bbq gehouden voor het hele hostel, wat ontzettend geslaagd was. Daarna zou een italiaanse avond worden gehouden, een duitse, een ierse etc. Helaas is deze traditie niet voortgezet en hebben de belgen het laatste weekend nog maar eens voor een perfecte bbq gezorgd. Helaas moest ik toen werken. In maart ben ik ook nog eens van kamer verwisseld , omdat de relatie tussen Sien en Brecht over was, ben ik bij Sien op de kamer gegaan. Heerlijk een tweepersoons kamer. Veel ruimte, kan je kleren ophangen en een tweepersoonsbed. Aangezien Sien en ik op verschillende diensten zaten, hadden we het bed vaak alleen. Ook een leuke tijd met Sien gehad. Heb trouwens weer een nieuwe memorycard gekocht, dus jullie kunnen weer wat foto's bekijken, joepie!!!In 8 weken tijd trouwens ook bijna drie keer een kangaroe aangereden (gelukkig reed ik niet), volgens mij hebben die kangaroe's allemaal zelfmoordneigingen hoor. Zitten ze netjes langs de weg te wachten, totdat je voorbijkomt en dan gaan ze springen, stomme beesten, hahahah. Wat heb ik verder meegemaakt.....hmmmm Ik zal even wat data opnoemen en kort vertellen wat er gebeurd is:
17 maart: Wat duitsers uit het hostel gezet vanwege blowen, absoluut verboden in het hostel!, alleen Bernice mocht wel blijven, hahah.
18 Maart: Brecht vraagt of ik zin heb om een paar dagen met hun en de camper rond te reizen in Nieuw-Zeeland. Maar natuurlijk!!!
Bernice wilt ook bij mij op de kamer, als Sien weggaat. Maar natuurlijk niet!!! Tweepersoonskamer voor mij alleen, ben gek als ik dat niet doe op een reis van een jaar met constant backpackers om je heen.
21 Maart: Uit met het hele hostel naar de Gemini. Heb de halve avond geprobeerd om Karen, een ierse, van de coke af te houden. Jeroen eerst gepraat met haar, toen ik, dan Claire. Uiteindelijk heeft ze het niet gedaan, waarvoor ze ons wel de volgende dag bedankte. Karen is een ontzettende lieve meid, maar met een ontzettend zwaar verleden en af en toe heeft ze de neiging om terug te vallen naar de slechte dingen van het leven. Hopelijk kan ze de verleiding blijven weerstaan en blijft ze goede mensen om haar heen hebben. Diezelfde avond is Victoria van een bankje van de veranda afgevallen in glas en moest naar het ziekenhuis voor 4 hechtingen. Wat een avond!!
27 Maart Ben wat kilo's aangekomen!!! Reizen is dus absoluut niet voor mensen die op dieet moeten, hahahah. Heb ook goed nieuws van Peter Pans Travel, krijg wat geld terug voor de annuleringen die Jan en ik moesten doen.
28 Maart: Met Jonas en Brecht uitgegaan, was wel gezellig. Brecht heeft een nieuwe toeter op de auto, oh neee het is de ruitenwisser sproeier, hahahahah (voor meer uitleg, vraag Brecht of mij).
Eerste week april: Heb wat Muscato wijn (14 flessen) van collega's gehad, ontzettend lekker!!!!
Zaterdagavond 4 april Jeroens verjaardag gevierd (5 april jarig). Jeltsje en ik hebben 4 verjaardags hamburgers gegeven (Jeroen houdt niet van zoetigheid) en een cowboyhoed als herinnering aan Griffith, OZ, the outback. Hij was er gelukkig blij mee.
13 April: Met Jeroen en Nils gevist. Ik heb 1 karper gevangen.
17 April: Ja hoor, we mogen weer een kampvuur maken!!!! Samen met Brecht Muskato gedronken, heel uniek, wat Brecht drinkt nooit.
Maandag 27 April: Na het werk (22:30) naar Brad en Karin, waqnt daar waren de belgen om afscheid van ze te nemen. Ze vertrekken morgen al richting Sydney. We hebben Karin en Brad 2 fotoboekjes gegeven, met veel foto's van Anna en van ons met hun tijdens onze tijd in Griffith. Karin had tranen in haar ogen. O ja, Brechtjen had ook nog iets erin geschreven: Wie het wonder in een kind niet ziet, begrijpt het hele liedje niet..... Mooi he!
Ik heb de volgende avond weer een paar uur bij Karin en Brad gezeten en voor de laatste maal afscheid genomen, Karin weer met tranen in haar ogen. Had om 02:45 de bus naar Shepparton en Claudio heeft me naar het station gebracht. Hopelijk is ie nog in het hostel geraakt, want de benzine was bijna op en er was geen tankstation open en het was ijzig koud die nacht, mmmm zal wel goed zijn gekomen.
Donderdag 30 April: In Shepparton de trein genomen naar Melbourne en naar het hostel gegaan die ik al geboekt had. Wat een vies hostel was dat zeg, bleghhhhh!! Heb me gauw gedouched en toen de stad in gegaan. Heb de hele dag wat geslenterd, een nieuwe flightbag gekocht en weer een boek. Om 17:15 al naar bed gegaan, was moe van de nachtbus. Morgen naar Nieuw-Zeeland!!!!!!!
Nou, dit was dus Griffith in een notendop, heb daar weer een ontzettende leuke tijd gehad, zal altijd in m'n geheugen blijven.
05 Mei 2009 - 06:37
Mliz:
hey Cindy, klinkt allemaal weer VET!!
Ben blij dat je zo'n super tijd hebt maar ik ben ook blij dat het nu echt niet meer zolang duurt voordat je terug bent :D
dikke kus -
05 Mei 2009 - 08:04
Melanie:
wat ben jij sexy op die foto waar je aan t werk bent!!!!
Ik zag ook al foto's op facebook! Heel mooi!!!
Kus melanie -
06 Mei 2009 - 18:05