Op naar Fiji!!!! - Reisverslag uit Nadi, Fiji van Cindy Burgers - WaarBenJij.nu Op naar Fiji!!!! - Reisverslag uit Nadi, Fiji van Cindy Burgers - WaarBenJij.nu

Op naar Fiji!!!!

Door: Cindy

Blijf op de hoogte en volg Cindy

28 December 2008 | Fiji, Nadi

Om 05.50 belde Jeroen me wakker dat ik op moest staan. Hij heeft me wel drie keer moeten bellen, omdat ik nog steeds niet helemaal nuchter was, hahahah. Uiteindelijk onder de douche gesprongen, spullen gepakt en om 06:15 zaten we in de shuttlebus met z'n vieren. Uiteindelij krond negenen het vliegtuig gepakt, gelukkig kwam ik door de douane heen met m'n onnuchtere hoofd, hahahah. In de vliegtuig lekker geslapen, totdat er een baby begon te blerren. Ja hoogst irritant natuurlijk. In Fiji aangekomen eerst even een slof sigaretten gekocht, want dat is hier natuurlijk spotgoedkoop. Daarn amoesten we door de bagagcontrole. Chris en Jeroen waren er al doorheen en zag ze verderop staan. Dus ik pak m'n tas van de band en wil naar ze toe lopen. Blijkt dat ik m'n paspoort nog moest laten zien aan een douanier, maar ja, ze hebben helemaal geen hokjes of iets, dus had niks in de gaten totdat een douanier me riep dat ik moest terug komen. Waarschijnlijk was het te verdacht dat ik doorliep, waardoor ze m'n tas wilden onderzoeken. Zo gezegd zo gedaan en ze konden uiteraard niks vinden. Bij de uitgang aangekomen werden we tegengehouden door Big Joe. Een grote neger die ons een boottrip wilde aansmeren naar de Yasawa eilanden, wat we al wilden gaan doen. Uiteindelijk naar z'n kantoor gegaan en daar konden we het goedkoper krijgen dan in de brochures die we al hadden doorgespit. 3 nachten op Nacula eiland, Safe landing resort en 3n op Waya eiland in het sunset waya resort. Uiteindelijk hebben we dat gedaan (hier is alles Fiji time, dus heel erg langzaam). We zijn daarna met een taxi naar onze eerste resort in Nadi gegaan,Nadi Bay resort, waar we een kamer kregen voor ons vieren. Jeetje, dit resort voelde echt als een paradijs. We zijn eerst gaan zwemmen in het zwembad en hebben wat andere backpackers ontmoet. Daarna vis gegeten in het restaurant en ik kreeg een bloemetje in m'n haar, het leek net als in die hawaifilms. Ik was echt doomoe van het stappen en van de vliegreis, maar voelde me echt supergelukkig en relaxed en de jongens ook. Echt een verwennerij voor een backpacker. Heb nog een cocktail gedronken en ben toen naar bed gegaan. De jongens kwamen later. Zaterdag 06 December. Om 06:30 opgestaan, 07.00 ontbijt en 07:30 de shuttlebus naar de boot. De boottrip naar Nacula duurde 4 uur, was de verste eiland van de Yasawa eilanden. Onderweg hebben we echt genoten van de eilanden die we voorbij voeren. Ongelooflijk, echt allemaal van die Bounty eilanden, eentje heet toevallig ook Bounty Island. Toen we bij ons eiland aankwamen, moesten we in een kleinere boot stappen en konden we naar het strand varen. Daar stonden de locals ons op te wachten en zongen een welkomstlied, echt geweldig. Op het einde riepen ze BULA!!!! En wij moesten dat dan terugroepen. Bula betekent welkom, maar je zegt het ook gewoon als je iemand tegenkomt, als een soort hallo. We kregen meteen luch, rijst met vlees en een watermeloen, heerlijk allemaal. Daarna werden we naar ons huisje aan het strand gbracht en daar zaten we met nog twee canadezen in, Andrew en Allison, twee goede vrienden van elkaar. Chris, Jeroen en ik kregen het onderste bed aangewezen en Brecht moest boven Jeroen slapen. Maar toen we aan het bed zaten, lachten we ons kapot, want die bedden van hout waren echt zo wankel, dat we dachten dat die uit elkaar zouden vallen, hahahahahah. Brecht wilde echt niet bovenin slapen vanwege dat hij de zwaarste is van ons drieen, dus heb ik geruild en ben ik boven gaan slapen. We zijn 's middags lekker gaan zwemmen in het o zo heldere blauwe water, ongelooflijk ik kan er niet over uit dat ik echt in paradij ben geweest.Brecht was ook zeer onder de indruk. Na het zwemmen zijn we gaan volleyballen met de andere gasten en de eilandbewoners, was heel gezellig, maar die eilanders zijn ontzettend goed. (Hebben natuurlijk niet veel te doen op het eiland). Daarna ben ik met Brecht de heuvel/berg opgelopen en hebben we de zonsondergang bekeken wat natuurlijk ook weer awesome was. Daarna lekker gedouched en een heerlijk diner gehad. Na het eten moesten we ons allemaal voorstellen aan elkaar en moest ieder land een liedje van eigen herkomst zingen. Aangezien ik de enige nederlander was, vroeg ik aan de belgen of ze met mij mee wilden zingen, we spreken toch dezelfde taal. Maar nee hoor, dat wilden ze niet!!! Ze vonden het wel grappig om mij voor schut te zien staan voor de hele groep, grrrrr, hahahaha. Gelukkig zei de baas van het resort dat de belgen met mij een liedje moesten zingen, hahahahah gelukkig maar weer voor mij. We hebben een sinterklaasliedje gezongen en ook ons sinterklaasfeest uitgelegd. Iedereen was verbaasd dat wij twee keer in december cadeautjes krijgen, hahahahah. Toen ook maar verteld dat we de schoen zetten en daar ook wat lekkers in krijgen, hahahah. 's avonds met z'n allen wat gaan drinken en Jeroen, brecht en ik zijn de heuvel opgegaan om weer van het avonduitzicht te genieten. De rest zou ook komen, maar die zijn nooit meer gekomen. Uiteindelijk is Brecht naar bed gegaan en zijn Jeroen, Gabriel, Manuela en ik gaan nachtzwemmen. Het water was nog lekker warm, dus was goed te doen. Daarna weer teruggegaan en hebben we nog gezongen met z'n allen en gitaar gespeeld. Wel veel last gehad van muggen. Gaan hier vooral op de voeten af. We zijn naar bed gegaan om 05:00. Zondag 7 december. Om 08:00 opgestaan en ontbeten. Was cornflakes en droge muffins wat we kregen. Na het ontbijt weer lekker naar bed gegaan, maar was wel lastig slapen in de hitte en aangezien de elektra alleen 's avonds aangaat, kon ik de fan ook niet aanzetten. uiteindelijk om 13:00 gaan lunchen en daarna wezen snorkelen met de jongens (was gratis). Nou, ik ben niet ver gekomen, ik ben zo gewend door m'n neus te ademen en niet door m'n mond dat ik gewoon amper kon snorkelen. Kon echt heel moeilijk ademhalen, dus ben niet ver gegaan en heb dan ook alleen grauwe vissen gezien hahahahah. De jongens hadden wel een blowfisg=h gezien en Nemo. Prachtig allemachtig. Met het eten hebben we weer vis gehad, wat lekker was en 's avonds werd er een filmpje opgezet wat niks aan was. Toen nog even nachtgezwommen met een grotere groep dan gisteren en ben dit keer vroeg naar bed gegaan.

• 28 December 2008 - 11:30

Rik:

hee alles ok ? laat eens weer wat van je horen heel veel plezier en geniet er van gr rik

• 28 December 2008 - 20:13

Ff Lezen :

bij kim en floris.
    Samen lezend op de pc bij kim en floris lees ik weer enkele nieuwe belevenissen.
    Cin. alvast een top uiteinde en tot einde zomer straks!!!
    x arno en kim

• 01 Januari 2009 - 00:10

Gwendy:

Hoi Cindy, een heel gezond, gelukkig en goed 2009 toegewenst. Hoe was je white party. De trams e zaten gisteravond vol met witte mensen. Ik vond het vuurwek bij de rivier super.

Verslag uit: Fiji, Nadi

Hoi allemaal,

Welkom op mijn website!
Hier alvast een kort overzicht van mijn plannen voor het komend jaar:

19 September: Vertek naar Sydney met Australian Backpackers

20 Oktober: Van Melbourne naar Auckland (Nieuw-Zeeland)

20 December: Van Christchurch terug naar Sydney

Maar ja, alles kan nog veranderen hè.

Tot het volgende bericht uit Sydney!!!

16 Oktober 2009

Laatste week Thailand, laatste week van m'n reis..

06 September 2009

Full Moon Party, genieten, relaxen en genieten!!!!

21 Augustus 2009

Bangkok, Thaiboksen, Olifant rijden, Tuk tuk

18 Augustus 2009

Laatste weken in Australie....

17 Augustus 2009

Staircase to the moon, prachtig!!!!
Cindy

Hoi allemaal, Welkom op mijn website! Hier zal ik het komende jaar jullie op de hoogte houden van al mijn avonturen in Down under,Nieuw-Zeeland en Thailand. Nog maar 19 dagen en dan is het zover. Heb afgelopen vrijdag al afscheid genomen op het werk, dus ben nu Toos werkloos en ik moet zeggen, het voelt heerlijk!! De meeste voorbereidingen heb ik al getroffen, moet alleen nog een internationaal rijbewijs halen, me uit laten schrijven bij de gemeente en natuurlijk nog effe shoppen voor de laatste dingetjes. Dit zijn allemaal dingen die ik kan doen vlak voordat ik vertrek, dus nu nog effe lekker relaxen. Hier alvast een kort overzicht van mijn plannen voor het komend jaar: 19 September: Vertek naar Sydney met Australian Backpackers 20 Oktober: Van Melbourne naar Auckland (Nieuw-Zeeland) 20 December: Van Christchurch terug naar Sydney 6 Januari: Komt m'n broertje Jan aan in Sydney en samen gaan we 5 weken de oostkust afstruinen. Na het vertek van Jan wil ik de Outback in en de Westkust gaan verkennen. De laatste maand van mn reis zal ik dan in Thailand doorbrengen'. Maar ja, alles kan nog veranderen hè. Ik heb er echt super veel zin in en kan eigenlijk niet meer wachten om te gaan. Ben benieuwd wat het komende jaar me brengen zal. Ik hoop in ieder geval dat jullie me veel berichten zullen sturen en me zeker op de hoogte houden van wat er allemaal in Nederland gebeurt. Tot het volgende bericht uit Sydney!!!

Actief sinds 01 Sept. 2008