Met de vlam in de pijp, schildpad gevonden
Door: Cindy
Blijf op de hoogte en volg Cindy
16 November 2008 | Australië, Griffith
Woensdag 12 november om 08:00 begonnen met werken bij Tony, weer verder met de vijgenbomen. Nu waren er ook drie duitse meisjes van 18 en 19 jaar, zijn wel hartstikke aardig, maar een beetje van die tutjes. Tony zou ons eind van de dag terugbrengen naar de stad en dan zou ik met Brad terug rijden naar het hostel. Wil nou het toeval zijn dat er net een trucker volgeladen met sinaasappels naar Griffith moet. Dus Tony heeft voor me gevraagd of ik met hem mee kon rijden, wat als truckersdochter/zus natuurlijk een ontzettende kick is. Heb wel genoten van de rit hoor. Daarna nog even boodschappen gedaan en om 17:00 meegereden met Brad naar zijn huis om een biertje te doen. Nou, het bleef dus niet bij 1 biertje he. Er kwam nog een goede vriend van hem langs en heb ontzettend leuk gebabbeld met Karin over Nederland. Ja, zij is natuurlijk al heel wat jaren in OZ, dus ze had allemaal vragen over wat ik het meeste mis qua producten en we hebben gehad over lollige reclames etc. Hartstikke leuk. Weten jullie trouwens dat knoflooksaus hier helemaal niet gangbaar is? Ze verkopen het gewoon niet hier in de supermarkt. Heb dus maar knoflook gekocht en mayo en ga het dan zelf maken voor over m'n kip wraps, jammie!! Karin kreeg ondertussen ook nog een belletje van Jeroen want die was namelijk bezorgd dat ik nog niet in het hostel was, nouuuuu dat vonden we zo lief he. ( Ik heb nl geen bereik daar met m'n telefoon). Toch nog een bezorgd iemand, pa en moe er wordt goed over me gewaakt hoor, so no worries. Heb daar ook maar meteen gegeten, bruine bonen met sla en gehaktballen....hoe nederlands kan het he hahahah wel ontzettend lekker. 's Avonds heeft Karin me naar het hostel gebracht en ik merkte meteen dat ik genegeerd werd en er werd al meteen een opmerking naar m'n hoofd geslingerd door Dermott over dat ik bij Brad en Karin had gezeten. Ze denken dat de belgen en de nederlanders eerder werk krijgen van Brad dan zij, maar dat is niet waar. Het verschil is dat wij alles aanpakken wat we krijgen voor werk en zij werk weigeren, tsja dan lijkt het wel zo. Ach ja, als je dan zo kinderachtig wil reageren moet je het toch zelf weten.
Donderdag 13/11 Weer bij Tony gewerkt en na de lunchpauze zaten we op de kar terug naar het veld toen Tony opeens stopte en er een brown snake in de geul naast het weggetje zat. Tony zocht iets om hem te killen en uiteindelijk heeft ie met een riek op de slang staan inslaan, maar helaas, de slang kon nog vluchten en ging naar de buren. Nou , van mij mag ie daar blijven. De vrouw des huizes was er ook niet echt blij mee, die is echt als de dood voor die beesten. Tony heeft me na het werk in de stad afgezet en daar kwam ik Dermott, Tony en Sven tegen. En ja hoor, Dermott had mij totaal op de negeerstand gezet, triest toch. Ben even naar een feestwinkel gegaan om van die hawaislingers te kopen voor Brecht, Jeroen, Chris en mezelf voor als we op Fiji aankomen. De belgen willen namelijk van die foute hawaihemden kopen met die bloemetjes en ik hoop dat dit ze er van weerhoudt, want daar ga ik echt niet naast lopen hoor hahahhaha. In de stad heeft Chris me opgehaald en zouden we gaan zwemmen, maar toen belde Jeroen me op of we hem konden ophalen van het werk, dus zwemmen doen we wel weer een andere keer. 's Avonds zat ik in de woonkamer film te kijken en Dermott zat er ook, toen Jeroen kwam en vroeg of ik die film al had gezien. Ik had hem nog niet gezien en toen wou Jeroen nog iets zeggen, toen Dermott opeens zei dat ie z'n bek dickt moest houden. Maar ja, die ieren verstaan we niet altijd, dus wij hadden zoiets van wat??? Ja hoor, Jeroen moesat z'n bek dichthouden anders zou ie hem wel even een trap in z'n gezicht geven, Nou jaaaaaa, de agressiviteit. Gelukkig is Jeroen op zich wel een rustige jongen en reageerde er niet echt vol op, dus dat scheelde weer. Terug in de kamer heb ik het verhaal tegen Brecht verteld en meteen vermeld dat we die gozer echt niet meer naar het werk gaan rijden, wat denkt ie wel niet. Nee, daar maak je me echt pissed mee. Eerst mij negeren en dan nog zo tegen Jeroen doen, idioot. Helaas kon mijn plan niet doorgaan, aangezien we nog 50 dollar van hem kregen voor benzinegeld. Jeroen en brecht zijn dat die avond eerst gaan ophalen bij hem voordat ie weer naar het werk werd gebracht en anders zouden we hem niet vervoeren. Hij heeft braaf alles betaald en was opeens weer poeslief. Vrijdag 14/11 moest ik hem 's ochtends om 06:00 ophalen en toen maakte hij opeens weer grapjes met me en was ie weer ontzettend aardig, daar snap je dan toch ook niks van he. Maar ja, vrijdag was ik dus vrij van werk, maar heb de hele dag mensen naar het werk gebracht en opgehaald. Is soms wel balen hoor dat we maar 1 auto hebben, want Brecht en ik zijn de hele tijd de pineut. Voor de avond en morgenochtend hebben we gelukkig Tony en Chris kunnen strikken om de mensen op te halen, dan kunnen wij tenminste relaxen en een drankje drinken, zonder de hele tijd op de klok te kijken. Die avond hadden ze trouwens op de terugweg een schildpad gevonden en meegenomen naar het hostel, echt leuk om te zien, heb er ook een foto van. We hebben hem een appel gevoerd en toen weer in de natuur gezet.
16 November 2008 - 10:58
Mliz:
wat een idioot die eikel, als ik erbij was geweest had ik hem wel even een lesje geleerd! ahahhaha sorry hoor maar hier word je toch agressief van... beter vang je volgende keer zo'n slang en leg je het in zijn bed! Net goed voor hem!!!
PS ben blij dat je weer een lang verhaal hebt geschreven! xx -
16 November 2008 - 10:58
Mliz:
PS ben blij dat je weer een lang verhaal hebt geschreven! xx -
17 November 2008 - 08:06
Wat een cuteeeeeeeeey die schildpadje aaach gossie .. -
17 November 2008 - 08:21
Shekhinah:
AAAAAh gossie wat een schatiige schildpadje -
17 November 2008 - 09:44
Shekhinah:
gossie wat een schatigge schildpadje -
17 November 2008 - 09:47
Shekhinah:
gossie wat een schatigge schildpadje