Dagje Sydney Centre Dinsdag 30 September 2008
Door: Cindy
Blijf op de hoogte en volg Cindy
06 Oktober 2008 | Australië, Sydney
Vandaag weer lekker naar Sydney gegaan om onze post bij onze eerste hostel op te halen, dat is nl ook onze postadres.Eerst de bus gepakt naar Manly en toen met de boot naar Sydney harbour. Daar weer natuurlijk een overheerlijk ijsje gehaald. Eerst zijn we naar Wildlife World gegaan, waar we de enste beesten van Australie konden bezichtigen. We kregen zelfs met onze VIP pas 5 dollar korting. (Met de VIP pas krijg je korting op hostels busreizen en attracties, je moet gewoon overal je pas laten zien en hopen dat je korting krijgt.) Heb de gevaarlijkste slangen en spinnen gezien, brrr de rillingen kreeg ik ervan en natuurlijk de o zo schattige koalabeertjes (zie foto). Kangoeroes, leguanen, varanen etc. Op zich dus allemaal beesten die ik hier in het echt zou moeten tegenkomen op m'n doorreis. Gelukkig ben ik nog geen slangen of spinnen tegengekomen, dus hopelijk blijft dat zo. Na Wildlife zijn Dick en ik bij Darling Harbour lekker wat gaan eten en een biertje gaan drinken, want het was zoooooo heerlijk weer (ja effe jullie jaloers maken he, hahahhaha). Jeltsje ging alvast naar het hostel om haar post op te halen en haar surftour te gaan betalen. Na het eten zijn Dick en ik richting King's Cross gegaan om wat briefjes op te hangen voor hem, hij wilt namelijk gaan reizen met iemand met een auto/campervan. Aangezien we toch in King's Cross waren, zijn we meteen naar het hostel gaan kijken waar ik in december ga verblijven. Op zich zag het er wel redelijk uit volgens mij, ja je kan natuurlijk van een hostel niet al teveel verwachten. Op weer weer naar G'day (onze eerste hostel) kwamen we een richtingaanwijzer tegen met hoeveel kilometer het was naar bepaalde hoofdsteden in de wereld en daar zat A'dam natuurlijk ook bij, wel grappig om dat tegen te komen. Ik zit dus 16645 kilometer van A'dam verwijderd, valt mee he, ik dacht nl 20000 km. :-). Bij G'day hebben we toen onze post opgehaald, waar onder andere m'n OZ bankpas bij zat, m'n sofinummer en m'n pensioen spaarrekening. Daar kwamen we Janique, Rene en Charlotte nog tegen van onze groep, was wel gezellig en misschien zijn hun met nieuwjaar ook in Sydney, wat me heel gezellig lijkt. Daarna zijn we weer met Jeltsje herenigd en hebben we op CS de bus gepakt om naar Manly te gaan, waar Dick nog wat briefjes op wilde hangen. De busreis duurde best wel lang, omdat we moesten overstappen voorbij Manly en dan weer een andere bus moesten pakken om terug te gaan. Op zich niet zo erg, ware het niet dat Dick ontzettend nodig naar de WC moest, hahahahah. Ik heb nog nooit iemand zo benauwd in een bus zien zitten, het was echt een kwestie van secondes, maar gelukkig was er een hele dikke boom bij de overstapplaats, hahahah. In Manly aangekomen was het ondertussen al aardig koud geworden en wij hadden gewoon onze zomerse kleren nog aan. Uiteindelijk een leuk restaurantje gevonden en werd er een heater bij ons neergezet. echte service dus. Na het eten weer naar Collaroy en toen weer lekker geslapen.