Blue Mountains 23/09/08 - Reisverslag uit Sydney, Australië van Cindy Burgers - WaarBenJij.nu Blue Mountains 23/09/08 - Reisverslag uit Sydney, Australië van Cindy Burgers - WaarBenJij.nu

Blue Mountains 23/09/08

Door: Cindy

Blijf op de hoogte en volg Cindy

28 September 2008 | Australië, Sydney

Vandaag weer vroeg opgestaan om met de groep naar Blue Mountains te gaan, National Park 2 uur rijden van Sydney. Eerst zijn we door het Olympisch park gereden waar in 2000 de olympische spelen waren. Best leuk om te zien, maar niet echt interessant voor mij, wel wat foto's genomen. Toen we de Blue Mountains in gingen zagen we meteen kangoeroes, de eerste die ik gezien heb in Real life. We zijn toen even gestopt en zijn er naar toe gelopen. Eentje had ook een Joey in haar buidel. (Zo noemen ze een baby kangoeroe in Australie). Jammer genoeg heb ik ze niet zien springen, alleen gras zien eten. Na de kangoeroes zijn we verder gaan rijden en zijn we toen ergens gedropt. We hebben toen een eind gelopen en kwamen uit op een uitkijkpunt bij watervallen en een uitzicht over een deel van de Blue Mountains, best hoog moet ik jullie zeggen, hahhaah. Maar wel ontzettend mooi. Op de terugweg naar het busje werd ik wel een tijd duizelig, maar dat kwam blijkbaar door de hoogteverschillen, meerdere menszen hadden er last van. Maar goed langs de rand gelopen dat ik niet kilometers naar beneden kon rollen als ik toch zou flauwvallen, zou een beetje lullig zijn, zo op het begin van je reis. We zijn toen naar het dorpje Leura gereden, waar we lunch konden kopen. Lekker een broodje rosbief gehaald en in het gras opgegeten. Toen even naar een winkeltje gegaan waar ze nederlandse drop verkopen (ja ja echt waar) Daar liep ik tegen een australische man aan, die drie jaar in Nederland heeft gewoond en in het barbizon Palace heeft gewerkt in Amsterdan. Blijkt dat zijn ouders echte nederlanders zijn en z'n moeder kwam er ook even bij staan om een praatje in het nederlands te maken. Uiteindelijk heb ik het adres van die man gehad en als ik in Queensland met Jan ben, kunnen we langskomen en laat hij wat mooie plekjes in de omgeving zien. Zo gaat dat bij die australiers, ook zulke vriendelijke mensen. Iedereen maakt wel even een praatje met je en is geinteresseerd in wat je allemaal gaat doen en waar je vandaan komt. Zelfs bij de kassa in de supermarkt maakt iedereen even een praatje met je, in de bus en waar eigenlijk niet. Oh, nederlanders hebben nog zoveel te leren op dat gebied ;-). Na de pauze zijn we gaan wandelen bij de Three Sisters,(drie grote rotsen). Daar zit een legende aan vast, maar daar zal ik jullie maar niet mee gaan vervelen. We konden toen kiezen voor een korte wandeling van 5 minuten of eentje waar je duizend treden naar beneden moest en dan met een treintje naar boven. Dat treintje staat in de Guiness book of records geboekt als steilste trein ter wereld, 52% omhooog, 450 meter lang. Ik heb die route genomen en dat was best wel pittig ja. Toen ik eenmaal in dat treintje zat heb ik maar niet naar beneden gekeken, was iets te steil, dus heb maar naar boven gekeken en een praatje gemaakt met Joop de reisleider die me keihard uitlachte. Waarschijnlijk zag ik er iets te bang uit. Heb wel een leuke dag gehad, maar miste wel Dick m'n maatje. Is een jongen van 29 jaar uit Nijmegen en vanaf de tweede dag ofzo kan ik het zo goed met hem vinden, we lachen wat af met z'n tweeen en hebben gewoon veel raakvlakken. 's Avonds zijn we met de groep naar The Gaff geweest,waar je gratis eten krijgt, maar waar je wel blijft hangen en genoeg bier gaat drinken. Om 00:00 werd ik dan eindelijk 27 jaar en m'n groep had zich verzameld bij mij op de dansvloer en bij de dj gemeld dat ik jarig was. Dick kwam ook met een fles champagne aanzetten, waarna bij mij natuurlijk weer even de traantjes gingen vloeien. Ik vond het zo erg dat m'n vrienden en familie er niet bij konden zijn op m'n verjaardag en dan staat er wel mensen voor je, die je net drie dagen kent, maar ze staan er wel. Echt fantastisch!! Daarna iets te veeel gedronken, maar wel een vette avond gehad.

• 28 September 2008 - 09:47

Shekhinah:

Jeeeej, ik vind het leuk om je foto's te zien :)

• 28 September 2008 - 18:45

Mliz:

aaaaaaaaaaah die kangaroos te lief!!!

Verslag uit: Australië, Sydney

Hoi allemaal,

Welkom op mijn website!
Hier alvast een kort overzicht van mijn plannen voor het komend jaar:

19 September: Vertek naar Sydney met Australian Backpackers

20 Oktober: Van Melbourne naar Auckland (Nieuw-Zeeland)

20 December: Van Christchurch terug naar Sydney

Maar ja, alles kan nog veranderen hè.

Tot het volgende bericht uit Sydney!!!

16 Oktober 2009

Laatste week Thailand, laatste week van m'n reis..

06 September 2009

Full Moon Party, genieten, relaxen en genieten!!!!

21 Augustus 2009

Bangkok, Thaiboksen, Olifant rijden, Tuk tuk

18 Augustus 2009

Laatste weken in Australie....

17 Augustus 2009

Staircase to the moon, prachtig!!!!
Cindy

Hoi allemaal, Welkom op mijn website! Hier zal ik het komende jaar jullie op de hoogte houden van al mijn avonturen in Down under,Nieuw-Zeeland en Thailand. Nog maar 19 dagen en dan is het zover. Heb afgelopen vrijdag al afscheid genomen op het werk, dus ben nu Toos werkloos en ik moet zeggen, het voelt heerlijk!! De meeste voorbereidingen heb ik al getroffen, moet alleen nog een internationaal rijbewijs halen, me uit laten schrijven bij de gemeente en natuurlijk nog effe shoppen voor de laatste dingetjes. Dit zijn allemaal dingen die ik kan doen vlak voordat ik vertrek, dus nu nog effe lekker relaxen. Hier alvast een kort overzicht van mijn plannen voor het komend jaar: 19 September: Vertek naar Sydney met Australian Backpackers 20 Oktober: Van Melbourne naar Auckland (Nieuw-Zeeland) 20 December: Van Christchurch terug naar Sydney 6 Januari: Komt m'n broertje Jan aan in Sydney en samen gaan we 5 weken de oostkust afstruinen. Na het vertek van Jan wil ik de Outback in en de Westkust gaan verkennen. De laatste maand van mn reis zal ik dan in Thailand doorbrengen'. Maar ja, alles kan nog veranderen hè. Ik heb er echt super veel zin in en kan eigenlijk niet meer wachten om te gaan. Ben benieuwd wat het komende jaar me brengen zal. Ik hoop in ieder geval dat jullie me veel berichten zullen sturen en me zeker op de hoogte houden van wat er allemaal in Nederland gebeurt. Tot het volgende bericht uit Sydney!!!

Actief sinds 01 Sept. 2008